Välj luftvärmepump för villan i Haninge

Visste du att lufvärmepumpar är bland de mest miljövänliga uppvärmningar som du kan skaffa till din bostad? Den kräver inga stora energikällor. Samtidigt är den otroligt effektiv. Istället för att olje- eller vattenburen värme i element, är de otroligt ineffektiva. Har du istället en luftvärmepump, så får du omedelbart varm luft närhelst som kylan smäller till.

Den kan du dessutom stänga av när som helst, när du inte är hemma. Och så snart som du är hemma igen, får du omedelbar värme med hjälp av luftvärmepumpen. Skaffar du samtidigt bergvärme eller solpaneler så har du samtidigt en energikälla som är miljövänlig och som du inte behöver känna dåligt samvete, tvärtom. Då vet du att du har gjort ditt för att rädda klimatet. Byter du dessutom till en elbil, elcykel och elmoped eller reser endast kollektivt, så vet du att du har gjort vad du kan. Sopsorterar du, ja då är det bara påtryckningar på landets politiker att göra klimatsmarta val som återstår. Alla måste göra sitt, vad var och en kan göra.

Makten som bostadsägare

Som villaägare har man större makt att göra klimatsmarta val. Svårare är det om man i händerna på en hyresvärd som kan fatta vilka tokiga beslut som helst. Därför är det viktigt att alla villaägare bestämmer sig för att göra allt de kan för att deras största kostnad; villauppvärmningen, är så miljövänlig den bara kan bli. Den allra bästa och mest miljövänliga uppvärmningen är bergvärme, kopplat till en värmepump. Vill man dessutom skaffa sig elektricitet på ett miljövänligt sätt ser man till att skaffa sig solpaneler på villataket. Både bergsvärmen och solpanelerna har höga initiala kostnader men som sjunker ju längre tiden går. Med tiden har man så gott som gratis värme och gratis el, då dessa sätt att få el och får värme är kopplade till energier som redan finns runt omkring oss. Så vill du på sikt sänka uppvärmningen är det en värmepump som du bör välja, plus installation antingen av solpaneler som förser värmepump med energi, eller bergsvärme. Här kan du läsa mer om värmepumpar i Haninge på: https://www.värmepumparhaninge.se.