Det finns ingen Planet B

Det är verkligen borgerliga nyheter som vi har; det finns ingen Planet B, och vad är det för idé att försöka lyfta och landa på Mars, om vi inte har lärt oss någonting om ett hållbart liv? Är det meningen att vi ska befolka resten av universum med samma förstörande livsstil? Ska även Mars, och månen och alla andra planeter gå samma öde till möts som jorden? Det svaret har ju bara du och jag – så vad svarar du?

Det finns ingen planet B – än, ska väl tilläggas. Risken är stor att människan inte har lärt sig någonting alls. Och fortsätter precis som förut. Och förstör livsform efter livsform, tills alla andra livsformer har dött ut. Först efter det dör även människan, får vi hoppas. Söta öde. Vilken fruktansvärd framtid!

industri utsläpp smog

Vi borde alla lära oss av Greta

Det ska vara barnen som lär oss hur en människa bör vara. Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg började med att sitta utanför riksdagen varje fredag. Hon demonstrerade mot vår livsstil och mot det tomma gapet av politiska beslut som syftar till att rädda den här jorden. Efter ett år, har hon åtminstone 7, 6 miljoner (!) som följer henne och demonstrerar i minst 20 länder. Det är verkligen att sätta ett exempel, och Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg är bara 16 år. Kan hon, så kan du och jag!

Vi borde lära oss miljövänlig livsstil

Ska vi tillsammans rädda miljön och klimatet, så bör vi ändra hela vår livsstil. För det första bör vi endast använda oss av produkter som är miljövänliga och som har producerats på ett miljövänligt sätt, med minimal energianvändning. För det andra bör vi visa industrierna och fabrikerna att vi inte tänker köpa deras produkter så länge tillverkningen sker på ett miljö-o-vänligt sätt.

Det kan handla om så små saker som att välja träsaker i stället för plastsaker. Det finns ju till exempel tandborstar av bambu. Här kan du läsa mer om miljövänliga bambutandborstar på: https://thehumble.co.