Miljövänligt flytt Stockholm – hur ska man tänka?

Att flytta är en del av livet. Svensken har under en livstid ungefär genomfört tio stycken flyttar och det är således den siffran man får ställa in sig på. Det som drar upp snittet handlar om storstadsmänniskor i allmänhet och stockholmare i synnerhet. Där flyttar man oftare. En fråga som kommit på tapeten i allt detta handlar om vår miljö och hur en flytt påverkar denna. Kan man genomföra en miljövänlig flytt i Stockholm?

Det går aldrig att komma ifrån att ett större transportmedel ger ifrån sig avgaser. Likväl så kan man heller inte flytta på annat sätt än att hyra ett släp, hyra en flyttbil eller anlita en flyttfirma i Stockholm. Det man däremot kan göra är att minska sina avtryck på miljön i samband med flytten. Detta genom att välja en bil som exempelvis drivs med biogas snarare än en som tankas med diesel eller bensin. Vidare kan man också använda en elbil i samband med att man hyr ett släp.

Rensa ut och sälj vidare

Utöver detta så finns även andra tips för en mer miljövänlig flytt i Stockholm. Ett sådant handlar om att välja återvunna kartonger. Du kan köpa begagnade sådana och du kan – efter att du själv använt dem – skicka dem vidare till nästa. Det skapar ett positivt kretslopp.

Samma sak gäller flytten i övrigt. Du kommer aldrig att få ett bättre läge att rensa ur än du har när du ska flytta. Passa på att skapa lite luft i din framtida garderob, bokhylla, förråd och garage. Rensa ur och skänk – eller sälj – de saker du inte kommer att behöva. Återbruk är framtiden och det är ett tecken i tiden att man från EU pekar på just återbruk, snarare än återvinning, som en nyckel för att spara på jordens resurser.

Anlita en flyttfirma i Stockholm

Att flytta är jobbigt. Det tar tid, det tar kraft och det kräver planering. Man kommer att tvingas göra uppoffringar – och kräva att kompisar gör det också. Att anlita en flyttfirma i Stockholm är ett sätt att slippa allt detta. Väljer du den lösningen så kan du naturligtvis även använda de tips vi ovan gick igenom. Fördelen med en flyttfirma är att de, tack vare sig vana, kan genomföra effektivare flyttar och därmed också göra skillnad för miljön genom att exempelvis släppa ut mindre avgaser. Dessutom så är de mästare på att återanvända kartonger.

Behöver du hjälp med källsortering och exempelvis bortforsling till soptippen så kan detta inkluderas i priset. Ett pris som dessutom idag är ytterst förmånligt: numera kan du använda ditt Rut-avdrag även då det kommer till en flyttfirma i Stockholm.