Miljövänlig städning – går det att städa utan att skada miljön?

Går det att genomföra en miljövänlig städning? Att städa handlar om att göra rent och att få snyggt omkring sig. Vi mår bättre i rena miljöer och detta oavsett om det handlar om det egna hemmet, om arbetsplatsen eller om offentliga miljöer. Dessutom så motverkar regelbunden städning spridning av bakterier, vilket i sin tur motverkar sjukdomar från att spridas. 

Det som många förknippar med städning och rengöring är starka kemikalier och rengöringsmedel som man behöver använda ansiktsmask för att klara av. Dessa är sällan bra för miljön – och de är heller inte särskilt effektiva i många fall. Kan man genomföra en miljövänlig städning och ändå få rent? 

Ja, det går alldeles utmärkt att städa utan en massa tunga kemikalier och med mer miljövänliga produkter. Att alltid kolla efter en miljömärkning när du är i affären är en bra början, men det finns även gamla husmorsknep som kommer att göra en enorm skillnad i ditt hem vad gäller renhet. 

Ättika och bikarbonat är två stycken livsmedel som kan användas till det mesta – från att ta bort mögel från kaklet i duschen vidare till att rengöra ugnen, lösa upp proppar i handfatet och hela vägen bort till att ta bort odör från textilier. Både ättika och bikarbonat – och bakpulver – är egentligen så pass effektiva för städning att de snarare skulle ställas i städskrubben än i skafferiet. 

Flyttstädning i Stockholm – går den att få mer miljövänlig? 

Många städföretag i Stockholm har tagit fasta på tidens anda. Idag så tänker vi – med all rätt! – på miljön mer än tidigare och folk i gemen eftersöker aktivt företag med en tydlig miljöpolicy. Städning är inget undantag från detta. Tvärtom. 

Idag, med tanke på att Rut-avdraget finns tillgängligt, så är städ- och hushållsnära tjänster väldigt populära att använda sig av hos privatpersoner. Det kan exempelvis handla om hemstädning där man – under givna dagar och med regelbunden intervall – får sin bostad städad av en professionell firma. Detta gör att man får med tid över till annat och där exempelvis en småbarnsfamilj kan prioritera träning, umgänge eller att bara hinna umgås med varandra. 

Utöver givna krav på kvalitativ städning och rimliga priser så ser man att många även ställer krav på att städningen ska vara miljövänlig och att de produkter som används inte ska vara skadliga för vår miljö. Företagen anpassar sig efter dessa krav och detta innebär att många städföretag i dagens Stockholm arbetar med en bättre miljö som riktmärke i sin verksamhet. 

Miljövänlig flyttstädning i Stockholm  

Detta gäller även för den typ av städning som av många anses som den värsta: en flyttstädning. Att man väljer att ta professionell hjälp med sin flyttstädning i Stockholm är naturligt. Detta sett till att det handlar om en städning som A) innehåller allt B) som tar lång tid och C) som ska ske under viss tidspress. 

Att man kan använda rut-avdraget och dra av halva kostnaden för arbetet gör att många väljer den smidiga lösning som stavas en städfirma i Stockholm. Idag så kan man glädjande nog göra detta även med en tanke på miljön och förvänta sig en städning som sker på ett fullt ut miljövänligt sätt. Det enda man själv behöver göra är att fokusera på att komma på plats i den nya bostaden.