Lastväxlarflak för ökad flexibilitet

Stora fordon är mycket dyra i inköp och drift. Därför har man idag en lösning som gör att samma lastbil kan frakta olika laster med hjälp av lastväxlarflak.

Lastbilar av idag är ofta specialiserade för att kunna köra olika typer av laster. Man har exempelvis flak som har väggar, tak och golv och som är isolerade för att kunna frakta kylgods och frysgods. Det finns även flak som är anpassade för att man ska kunna frakta runt på stora fordon och maskiner, som kanske även sticker ut en bit åt sidan.

Tack vare att det finns så många olika behov så finns det också i stort sett lika många olika slags lastbilar, som kan hantera dessa. Men om man inte har ett fullt schema med att köra samma last så kostar det dyra pengar att låta lastbilen bli stående. Det är då det kan vara klokt att köpa en lastväxlare och olika slags lastväxlarflak. En lastbil som kan växla sina flak, helt enkelt.

Valet av lastväxlarflak

När man som åkeri ska välja lastväxlarflak så finns det en handfull olika flak att välja bland. Och kanske behöver man inte köpa in dem alla. Oftast är det så att man väljer att köpa in en lastväxlare på grund av att man kör lite olika typer av laster och inte fyller sin tid på respektive lastbil.

I det fallet kan man sälja dessa och i stället köpa en lastväxlare. De flak som man väljer har man då noga tänkt ut efter de önskemål som kunderna lägger fram. Hör av dig till specialister på lastväxlarflak via denna hemsida: www.lastväxlarflak.nu