Flyttstädning ett stort jobb i Uppsala

Den som aldrig tagit hand om städningen efter en flytt kan inte veta vad det innebär. Däremot är flyttstädning för flyttfirma i Uppsala en vardagshändelse.

När Erik ska flytta från sin lilla etta i Uppsala till en lite större lägenhet har han planerat noga för att hinna med. Allt från adressändring till att nycklarna lämnas tillbaka till bostadsföreningen. Eriks mamma har erbjudit sig att ta hand om flyttstädningen precis som hon gjorde när han flyttade från sin studentlägenhet.

Erik har dock bestämt sig för att hans mamma, som har fibromyalgi, ska slippa hjälpa till med städningen denna gång. Den senaste lägenheten hade hon städat ur på en förmiddag så han tänkte att det nog skulle gå snabbt. Systern hade föreslagit en firma som kunde göra flyttstädning åt honom.

Flyttstädning inte att underskatta

Allt går enligt plan och mamma Berit är imponerad över sonens organisationsförmåga. När det är dags för städningen framhärdar han att han ska städa själv. I lägenheten finns nu bara städartiklar och han kan sätta igång. Mamman har skrivit en lista som han kan bocka av eftersom det blir klart.

Det visar sig snabbt att den flyttstädning i Uppsala som han skulle göra själv kommer av sig där och då. Först på lappen står hur han ska städa ur ugnen. Han öppnar den och svor över att han varit så oförsiktig. Botten har minst sagt sett bättre dagar. Det är då han tar fram mobilen och kontaktar en städfirma för att boka flyttstädning.