När du behöver en container

De flesta fabriker, industrier och tillverkare brukar använda 20 fots container för sin avfallshantering. Hur bra detta förfarande är, är knappt påtänkt, problematiserat eller liknande. Är det ett problem att slänga sitt avfall i en container? Vilka för- och nackdelar finns det med det? Och bör man göra på något annat sätt överhuvudtaget? Här försöker vi svara på det.

På 1970-talet kunde det hända att man helt enkelt ställde en container där hyresgäster eller villaägare helt enkelt kunde slänga alla sina sopor i. Det var under en tid när man ännu inte sorterade sina sopor. Medvetenheten om påverkan på miljön var minimal. Idag vet vi bättre om hur miljön påverkas av sopberget och hur svårt det är för jorden att hantera den stora mängd skräp som vi åstadkommer. Man kan faktiskt använda containern för olika slags skräp – det behöver inte betyda att man måste slänga precis allt i en och samma container.

Skaffa container från Containerpoolen

Hyr en tippcontainer

Ska man använda container till skräpet är det mest praktiska typen av container som du kan hyra, är en tippcontainer att rekommendera. En sådan kommer på samma sätt fraktad på en lastbil, men med tippfunktionen behöver du inte en lastbil med en lyftkonstruktion utan du tippar på containern i stället. Bra, behändigt och praktiskt om du bara ska slänga skräp på ett och samma ställe. En vanlig tippcontainer rymmer mellan 150-3.000 liter, så hyr en som är mest kostnadseffektiv till det som du ska fylla den med.

Återanvända containern

Det går att använda en container till andra saker än att bara förvara skräp i. Särskilt om du har en kvadratisk container med dörr. En sådan kan man isolera så att man kan a kyl- eller frysvaror i. Man kan inreda den till bostad och montera både fönster och dörrar. Man kan installera VVS-system och använda som tillfälliga baja-major. Man kan frakta saker i den och man kan till och med göra om dem till pooler, om man så önskar. Det är väl bara fantasin som sätter stopp för återanvändningen av containrar.