Dags att alla tar sitt ansvar för miljövänlig energi

Har du följt med i nyheterna den senaste tiden? Det har förekommit en hel del nyheter sedan Förenta Nationernas egen miljöpanel släppte sin årliga rapport om status på jordens miljö. Det som miljöpanelen kom fram till var den att i motsats till det omfattande Parisavtalet som har skrivits under av de flesta länder i världen om att hindra jorden från att värmas mer än 2 grader, slår fast att redan en höjning på 1,5 grader är allvarligt och riskerar livet för alla dem som bor i områden som är känsliga för en värmehöjning, det vill säga alla länder kring ekvatorn.

Vi måste förändra vår värld

Ska vi alla komma fram till endast en höjning av jorden medeltemperatur på 1,5 grader, måste omfattande förändringar ske. Helst borde alla förändra sitt sätt att använda el. Helst borde alla sluta köra sina bilar som går på bensin och endast köra elbilar. Helst borde all industri som använder sig av energi från fossila bränslen som olja och bensin upphöra helt och hållet. Endast då finns det en chans att jordens medeltemperatur inte överstiger mer än 1,5 grader från och med idag.

Drabbas inte av panik – gör den förändring som behövs!

Som privatperson är det lätt att drabbas av panik. Med vetskap om detta blir det nästan omöjligt att inte drabbas av en sådan panik. Antingen drabbas man av panik, eller likgiltighet. Man ger upp, därför att man känner sig maktlös. Men det är ingen bra väg att gå. Det bästa är om alla vaknar upp ur sin miljöångest och sin miljölikgiltighet och börjar göra det som de kan göra. Som villaägare till exempel kan man ställa om så att man endast värmer sin villa till exempel med bergvärme. Då borrar man efter värme i närmaste berg och bygger en anslutning av bergvärmen till en egen luftvärmepump som pumpar in varm luft in till den egna villan.

Bli din egen elproducent

Man kan även bli sin egen elproducent och montera solpaneler på sitt tak. Tänk om alla villaägare såg till att börja producera sin egen el som de använder. Då skulle energiåtgången av fossila bränslen minska på ett drastiskt sätt. Så borde det vara i en bättre värld. Gör man en sådan installation med solpaneler på sin villa, får man ett bidrag till den installationen av staten. Den svenska staten vill nämligen uppmuntra alla villaägare att låta installera solpaneler på sitt hus. Bor du i Stockholm kan du anlita detta företag som monterar solpaneler i Stockholm.