Biltvätt ger glädje i Göteborg

Det finns många sätt att ge glädje. Med goda gärningar ger man både tid och pengar till mottagaren. Det kan vara så enkelt som att tvätta någons bil i Göteborg.

Kristina och Krister hade planerat en bilsemester med familjen. De skulle bila till Kroatien, något som de pratat om länge. Barnen tjatade om att bada i det turkosa vattnet och undrade om de inte skulle åka snart. Nu var nästan allt packat och inlagt i familjens kombi.

Krister skulle åka med bilen till en biltvätt så att de inte skulle behöva skämmas. Några plagg skulle plockas ned från tork, men när dessa två saker var klara kunde de åka. På väg till biltvätten lade motorn plötsligt av. Krister ringde verkstaden som skickade någon att hämta bilen. Motorn hade skurit och plötsligt var semestern väldigt långt borta.

Biltvätt en liten gåva för en stor tjänst

Familjen blev förkrossad men Kristina försökte se allt från den ljusa sidan. Men den trösten hjälpte inte barnen alls. När Evas syster kom för att önska dem trevlig resa möttes de av en nedstämd familj. Efter att ha kollat med sin man sa systern att de fick låna deras ena bil. De hade semester och behövde inte två.

Efter lite övertalning tackade de ja och de två semesterveckorna blev fantastiska. Hemma igen plockade de ur bilen. Eva åkte och lämnade in lånebilen på biltvätt i Göteborg. Den skulle bli städad in- och utvändigt. Det var det minsta de kunde göra, förutom att överlämna gåvorna de köpt i Kroatien. Utan den vänliga gesten att få lånat bil hade inte semestern blivit av.