Vårdnadstvist – för barnets bästa

Är ni inte överens om hur vårdnaden av era barn ska se ut när när ni bestämmer er för att inte längre leva tillsammans uppstår en juridisk vårdnadstvist.

Livet blir inte alltid riktigt som man har tänkt sig. När ni stod uppe på altaret och lovade att älska varandra i nöd och lust till döden skiljer er åt så var löftena egentligen inte så bokstavliga som man skulle kunna tänka sig. Och nu sitter ni här istället, på ett advokatkontor efter skilsmässan och barnen har hamnat i centrum.

För det är ju omöjligt att ducka vårdnadsförhandlingarna när man har gemensamma barn men inte ska leva ihop. Det måste styras upp var barnen ska bo samt när eller hur umgänget med de respektive föräldrarna ska organiseras. Sådant är nämligen inte alltid självklart. Faktiskt ganska sällan.

Vårdnadstvist – låt ombuden sköta förhandlingarna

Det är inte ovanligt att förhandlingarna i en vårdnadstvist blir ganska känslosamma och infekterade. De två vårdnadshavarna kanske har helt olika uppfattningar om vad som är bäst för barnen. Vid sådana tillfällen är det extra behjälpligt att ha stöd av juridiska ombud som kan sköta förhandlingarna å era vägnar.

De juridiska ombuden argumenterar nämligen inte i affekt. De kommer inte att storma ut ur rummet eller försöka hämnas på expartnern. Juristerna är de vuxna i rummet som tar ansvar i en period när du kanske inte är som mest stabil. De jobbar alltid för dig, men framför allt jobbar de för barnens bästa. Det får man aldrig glömma bort. Ta hjälp med de juridiska frågor som handlar om vårdnad här: www.vårdnadstvist.nu