Det finns hjälp att få för ventilationen i Stockholm

Bra ventilation är viktigt för att man inte ska bli trött av inomhusluften och riskera hälsoproblem. Anlita en firma i Stockholm för att se över ventilationen.

Personalen på Humlans föräldrakooperativ var i stort sett nöjda med de lokaler som de huserade i. Det fanns alla utrymmen som behövdes och gott om plats till alla barn. Fastigheten låg också bra till, på vägen från förorten in till Stockholm, så det var enkelt för de flesta föräldrar att lämna och hämta sina telningar på väg till och från arbetet.

På senare tid hade dock personalen börjat fundera över varför det ofta var dålig lukt i lokalerna. Det kändes instängt och både barn och personal blev trötta på grund av inomhusluften. De försökte självklart att vara ute så mycket som möjligt, men ibland var det ju inte väder för det.

Översyn av ventilationen

Frågan togs upp på ett möte med föräldrarna, som ju var de som ansvarade för både verksamhet och lokaler. Det dryftades fram och tillbaka men det var givet att de skulle behöva se över husets ventilation. Om något kunde göras för att förbättra den så var det självklart att det skulle göras. Inte minst var föräldrarna oroliga för att den dåliga luften annars skulle ge barnen hälsoproblem.

Alltså vände de sig till en firma som var experter på ventilation. En representant kom ut och gjorde undersökningar och mätningar. Resultatet blev att alla drog en lättnadens suck – firman skulle absolut kunna fixa problemen. Det var inga jätteåtgärder som behövdes.