Hur miljövänliga är de miljövänliga städprodukterna egentligen?

städprodukter

Nyligen förlorade det välrenommerade diskmedlet från YES sin svanenmärkning vilket gör att det numera klassas som miljöfarligt. Anledningen till att de förlorade märkningen berodde inte på att företaget förändrat produkten utan på att kraven på vilka tensider som får och inte får förekomma i diskmedel enligt EU har skärpts. De ökade kraven från EU har fått Svanen att följa efter och de tillåter numera inte några som helst klassade kemikalier.

Detta har lett till att fler börjar ifrågasätta hur pass miljövänliga de så kallat miljövänliga städprodukterna egentligen är. Ju hårdare krav som ställs på en miljömärkning desto lättare blir det dock för dig som konsument att välja rätt medel när du går och handlar.

Även viktigt att hålla koll på vilka material städfirmorna använder

För dig som konsument är det som sagt numera relativt enkelt att hitta miljövänliga rengöringsmedel i butiken. Det blir sakta men säkert allt mer vanligt att använda naturliga rengöringsmedel helt och hållet vilket även börjar märkas i affärernas utbud. Något som är väldigt positivt för oss som värnar miljön.

Dock är det svårare att ha full kontroll på vilka material som används om du anlitar en städfirma. Här är det ofta upp till dig som kund att kontakta din städfirma för att få reda på vilka produkter som de använder och om de är miljövänliga.

Vi går mot en ljusare framtid

Många städfirmor använder idag näst intill uteslutande miljövänliga medel och det är inte svårt att hitta en bra när du väl börjar leta, bara du är medveten om det och ser till att försäkra dig om att du vet vilka material och produkter som just din städfirma använder. Ju mer vanliga människor väljer att ställa frågor och engagera sig i miljöfrågor, desto större chans har vi att tillsammans påverka hela städbranschen att gå i en mer miljömedveten riktning!